Počet zobrazení stránky

pátek 15. listopadu 2013

Domácí máslo

Právě jsem zahlédla kousek pořadu Deník Dity P. nebo jak se to jmenuje a ona tam úplně jednoduchým způsobem vyrobila domácí máslo. Přiznám se, že mě to uchvátilo. Jenom prostě dala do robotu smetanu a šlehala, šlehala a šlehala, až zbylo máslo a podmáslí(doufám, že se tomu tak říká). Už jsem dělala domácí Lučinu i majonézu, ale tohle ještě ne. Jsem fascinovaná a lituju, že to nemohu hned otestovt, nemám smetanu.
Už jste to někdo vyzkoušel?

4 komentáře:

  1. Párkrát se mi povedlo smetanu přešlehat .... takže neúmyslně vyrobené máslo:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Já byla vždy varována, když jsem šlehala šlehačku, abych dala pozor a nepřešlehala))), takže se mě to ještě asi nepovedlo-přešlehat aby bylo máslo))).

    OdpovědětVymazat
  3. Moje máma to dělávala doma máslo, kdysi pracovala v mlékárně a tak nebyla nouze o mléčné tekuté produkty :) je to přesně jak dělala Dita na konci propláchnout pod tekoucí vodou a hotovo ( dát do ledničky ):)

    OdpovědětVymazat
  4. Také doma dělám máslo, ale mám smetanu od místního souseda z farmy, z té kupované z obchodu si to nedovedu moc představit :-)

    OdpovědětVymazat